onsdag den 18. maj 2011

BLACK BOX: wikipedia

BLACK BOX GARDEN; Planterne, hvilke arter og måden de gror på er alle et vidnesbyrd om grundens nyere historik. Det siger noget om grundens placering ved havnen, om sandet indført af Luftkastellet i sin tid, og hvad der ellers foregår her, eller mangel på samme osv. Haven - hele grunden - er den sorte boks, planterne er dataene.


Luftkastellet 2003

Sort boks – Black Box

[Wikipedia, den frie encyklopædi]

Den Sorte boks er en populær betegnelse for et af de vigtigere værktøjer til at opklare flystyrt med. Den sorte boks er i virkeligheden orange, for at man nemmere kan finde dem blandt vragdele – og der er to forskellige. Den ene - en Flight Data Recoder registrerer flyvehastighed, flyvehøjde, kurs, m.m. i et længere tidsrum inden styrtet, typisk et døgn. Den anden - en Cockpit Voice Recorder, optager al kommunikation mellem piloterne indbyrdes eller med flyvekontroltjenesten. Optagelser i denne boks er fra den sidste halve time.

Betegnelsen 'sort boks' hænger muligvis sammen med 2 ting: Dels betegnelsen 'sortlegeme' fordi den sorte boks, som et sort legeme opsuger alt lys, opsuger en mængde information uden at udsende noget, og dels som en 'black box' indenfor elektronik, hvor det betegner et kredsløb eller system, hvor man i overordnede træk ved, hvad det laver, mens den detaljerede opbygning eller virkemåde er et lukket land.