mandag den 8. august 2011

DAG 44

Over sommeren er der blevet skrevet om haven på Haveselskabets netmagasin (uge 27/juli 2011); http://www.haven.dk/hwarticles.asp?x=&detail=24341&list=0..1

Også magasinet Praktisk Økologi skrev om haven i deres seneste udgave 4/2011 men det udkommer kun i bladform så det skal erhverves hvis man er interesseret. Se på hjemmesiden for indholdsfortegnelse;
http://www.oekologi.dk/tidsskriftet/2011/4/

noterer også lige endnu en gang -
Se videooptagelse på youtube filmet i haven d. 30.06.2011:
http://www.youtube.com/watch?v=yLrAqLyMoLo




Første dag tilbage i haven siden slut juni, men heldigvis har venlige folk holdt mig løbende orienteret om havens tilstand så jeg er ikke overrasket over, hvordan den ser ud. DR Aftenshowets bygning står klar og ligger langs med haven ud mod molen. De viser første gang i aften. Rør og ledninger til el og vand er trukket nede fra det modsatte og derfor har hele fronten af haven været gravet op. Skiltet er væk og det ser noget trist ud, men bortset fra det har haven som sådan ikke lidt nævneværdigt ved at få en ny nabo. Man har lige frem passet godt på den i processen med at etablere bygningen på stedet og desuden kan det blive et helt okay samspil mellem have og bygning.












Den Hvide Stenkløver er mere eller mindre helt afblomstret og er nu på vej til at gå i frø



Stierne er vokset godt til og visse steder kræver det næsten vilje at komme igennem. Eksperimentet med at trække sig for en tid for at se om nogle andre tog over, kan man ikke sige ligefrem lykkedes. Omvendt er haven heller ikke ødelagt eller oversvømmet i affald og hundelorte. Jon/N55's væksthus er oppe og deres nytteplanter er også vokset.


Den ellers så frodige indgang til haven, er nu i en noget mere gold tilstand, efter gravearbejdet til DR bygningen. Men det ses at stenene er lagt pænt på plads igen som de lå før, og stien der hen til er genetableret med sand.

I dag får jeg ryddet op i fronten af haven ud mod parkeringspladsen, lægger sten i bunker, men venter dog med at genetablere alle stier. Jeg har lavet et nyt større skilt - en stor planke med brændt skrift (med en træbrænder som vi kender den fra formningstimerne) - men har svært ved at se hvor den vil passe, nu hvor der er så bart. Hjælper dog med oprydning og noget tyder på til venstre for indgang synes bedst.
Sætter op i morgen.





Luger nogle stier og klipper vækster væk, der hænger for meget ud over stien. Det kan hurtigt tage noget tid at nå hele haven igennem, men ikke umuligt. Jeg spekulerer meget over hvad der skal ske fremover. Hvor længe giver det mening at fortsætte? Som det ser ud lige nu er der dog nogle begivenheder i august der gør det relevant at fortsætte lidt endnu ud.



Kanadiske Gyldenris blomstrer gult og frodigt. Hybenrosen har fået røde bær






Gederamsen har spredt sine frøakser ud hvor frøene sidder i disse hvide dun, bløde som bomuld. Det ser forrygende ud!






Og så er Gederamsen blevet over 2 meter høj! Man kan snildt gemme sig i haven nu, også som voksen.


Jeg forventede ikke at finde bænken eller bare materialerne overhovedet på samme sted som jeg forlod dem før ferien, men her står de endnu og der er sågar blevet leget videre med ideen....mon der ligger en "besked" i denne opstilling?